Nyttjanderätt

Mottagaren har kostnadsfri nyttjanderätt för samtliga bilder i detta arkiv. Nyttjanderätten är kopplad till kommunikationen av varumärket Kalmar. Att bilderna är från Kalmar ska alltså framgå och de får inte användas för att marknadsföra din egen tjänst, produkt eller verksamhet. Bilderna får heller inte nyttjas i negativa sammanhang, förvanskas eller distribueras vidare.

Äganderätten tillhör alltid fotografen, vars namn ska anges enligt praxis. Ange: Foto by Kalmar / fotografens namn om fotograf är angiven. Undrar du något över bilderna eller har du tips på bilder som saknas, tipsa oss!


Kalmar Grand Prix får internationell status!

Nu är det klart att Hansa Bygg Kalmar Grand Prix kommer in i den internationella cykelkalendern! Linjeloppet, som hålls den 5 augusti, har sanktionerats av det internationella cykelförbundet och fått s.k. UCI­-status 2017. Det innebär att Kalmarloppet hamnar på Europatouren och kommer att få välkomna minst fem internationella lag. I Sverige finns sedan tidigare bara två lopp med UCI-status: Scandinavian Race i Uppsala och Vårgårda.

Läs mer

Ny Telia-satsning på fiber i Kalmar

I en rikskampanj får nu 13 000 hushåll möjlighet att ansluta sin villa till höghastighetsinternet - 300 av dessa villor finns i Kalmar. Enligt ett pressmeddelande satsar Telia totalt nio miljarder kronor på att bygga ut fiberbredbandet i Sverige mellan 2015-2018. En nyhet är att även småföretagare kan ansluta sig till fiber. Med fiber kan man surfa i hastigheter upp till 1000 Mbit/sekund. Utbyggnaden påbörjas i juni och beräknas vara klar ett år senare.

Läs mer