Riktiga vykort via mobilen

Fina Kalmarmotiv finns i appen ”Riktiga Vykort” som PostNord står bakom. Motiven visas när du är i och i närheten av Kalmar om du kollar in fliken ”Sverige – Där du är”. Visste du förresten att alla PostNord´s riktiga vykort faktiskt tryck i Kalmar?

1. Ladda ner appen – Appen Riktiga Vykort är gratis och den finns för iPhone, iPad och Android.

2. Skapa ditt vykort – Ta en bild, välj foto från ditt fotoalbum eller en bild från motivbanken i appen (det är här som Kalmarbilderna finns). Skriv en hälsning på baksidan. Du kan välja mellan olika stilar, färger och storlekar på texten. Lägg till adresser till dina mottagare.

3. Skicka kortet – När du är klar väljer du vilken storlek du vill ha. Klicka på skicka och betala med kontokort. Kortet trycks och levereras i mottagarens brevlåda. Skickar du en vardag före 16.00 levereras kortet normalt nästa vardag.

 

Vi söker dina vinterbilder!

Har du tagit en fin Kalmarbild som du vill dela med dig av? Just nu söker Destination Kalmar fina höst- och vinterbilder till appen Riktiga Vykort. Publicera bilden på Instagram senast den 4 december och tagga den med #riktigavykort_kalmar, så har just din bild chans att komma med.

Självklart behåller den som har fotograferat upphovsrätten till sin bild. Vid behov kan redigering och beskärning komma att göras. Bilden återges på framsidan av vykortet tillsammans med en kort text som förklarar motivet. Fotografens namn kommer att anges på baksidan. Fotografen har inte rätt till någon ersättning. Fotografen godkänner genom sitt deltagande villkoren i detta textavsnitt. Skulle fotografen av någon anledning anse det olämpligt att publicera bilden ska denna så snabbt som möjlighet meddela bildansvarig på Destination Kalmar.

Fotografer som har avbildat personer ska ha deras samtycke om det går att identifiera personerna, vilka inte namnges. Muntligt samtycke är giltigt, men för att undvika missförstånd skall samtliga bilder med personer avbildade, åtföljas av en korrekt ifylld blankett. Denna skickas till de fotografer som har utvalda bilder och där personer är avbildade. De personuppgifter som kommer in till oss behandlas enligt Personuppgiftslagen.

Så här gör du:

  • Tagga dina bidrag med: #riktigavykort_kalmar
  • För att publiceras i första omgången vill vi ha dina bilder taggade senast den 4 december. Just nu är det höst- och vintermotiv vi söker från miljöer i eller i närheten av Kalmar.
  • Det är originalbilden som ska publiceras (gärna redigerad) så den måste finnas sparad. Bilderna får inte vara förvanskade i förhållande till verkligheten.
  • Urvalet sker av bildansvarig på Destination Kalmar.
  • Fotograferna till de utvalda bilderna kontaktas via sin bild på Instagram för att leverera förslag till beskrivande text, sitt namn för publicering på baksidan av vykorten samt vid behov säkerställa att personer som är avbildade har givit sitt samtycke.
  • Som tack kommer alla som har fått sin bild publicerad i appen få ett gåvobevis från PostNord på 10 st ”Riktiga Vykort” att själva skicka till nära och kära.
  • Publiceringen gäller för perioden december 2016 till april 2017.
  • Ett bildkollage med utvalda bilder kommer att publiceras på bykalmar.com och i annan kommunikation av PostNord och Destination Kalmar.