Välkommen tillbaka Måns!

Den 19 augusti deltar Måns Möller i Ironman Kalmar för andra gången.

Hur kändes det att gå i mål förra året?
– Det kändes helt overkligt, jag hade inte trott att jag skulle komma i mål. Mina kompisar slog vad om att jag inte skulle klara det och det var en bra morot.

Hur var loppet?
– Jag tog mitt första crawltag två månader före, så jag hade tur att det inte blåste. Mitt mål var att ha minst en person bakom mig efter simningen och när jag klev upp ur vattnet såg jag en farbror bakom som simmade ryggsim. Så simningen gick helt enligt plan. Cyklingen är det enda jag kan, så den var lugn, då passade jag på att vila upp mig. Sen var det dags att springa mitt livs första marathon, jag hade bara sprungit två mil innan, men jag lyckades springa hela vägen. Jag hade fått tips om att springa andra varvet fortare än det första och det var psykiskt bra. Det är ju viktigt att se bra ut för kamerorna.
– Jag har aldrig varit med om den stämningen som var under Ironman. Det är folket i Kalmar som gör det, de går verkligen man ur huse. Jag hade hört att det skulle vara så, men det överträffade allt jag hade trott. Folk hejade fram mig längs hela vägen, de älskar en underdog.

Och nu får du snart uppleva det igen.
– Jag har ju det jobb jag har för att jag gillar en bra publik och det får man verkligen i Kalmar. Det kändes som om jag hade tagit mig upp på Mount Everest. Det var fest längs hela vägen och folk sprang bredvid och ropade ”Nu kommer han”. Det var jättekul.

Den 20 juli kan Kalmarpubliken se dig i ett helt annat sammanhang. Då kommer du hit med turnén Badjävlar. Vad kommer ni att bjuda på?
– Man uppträder bara en kvart, så det gäller att sätta ihop en bra akt så att man står ut i mängden. Det är ingen dålig konkurrens med Schyffert, Lindström, Batra med flera. Det blir lite som en klassresa med först gig och sedan fest. Vi får hoppas att Kalmar Slott står kvar när vi är klara.

Fotnot: Texten publicerades i Kalmarmagasinet sommaren 2017.