Emma återvänder för Ironman

Simstjärnan Emma Igelström är en av dem som står på startlinjen vid Ironman Kalmar Sweden den 20 augusti. Det blir Emmas andra Ironmantävling, sin första genomförde hon i Kalmar 2015.

Hur kommer det sig att du fastnade för triathlon?

– Jag hade gjort klassikern och halkade faktiskt in på att testa triathlon när några vänner drog med mig på en olympisk distans. Jag blev såld direkt. Det är en speciell stämning och gemenskap triathleter emellan.

Hur var det är att tävla i Kalmar?

– Det var helt galet. Jag hade hört innan att det skulle vara något speciellt, men hade inte i min vildaste fantasi kunnat ana att en hel stad slöt upp kring ett idrottsevenemang som Kalmar gjorde. Publiken var magisk. Herregud, jag får fortfarande rysningar när jag tänker på det.

Du bestämde dig genast för att genomföra loppet igen?

– Det var inget svårt beslut efter den häftiga upplevelsen jag hade under loppet. Jag kände också att jag hade så mycket mer att ge och det sporrar mig.

Stämmer det att du siktar mot VM på Hawaii 2016?

– Jag ska göra allt som står i min makt för att nå dit utifrån de förutsättningar jag har nu, men bara med glädje som drivkraft. Jag har inget att bevisa för mig själv eller andra när det kommer till idrott. Nu gör jag det för skojs skull!

Fotnot: Texten publicerades i Kalmarmagasinet nummer 3, 2015.