Dansfest i Kalmar!

Den 3–4 juni 2017 kommer 600 av Sveriges bästa dansare till Kalmar. Då avgörs SM i Dans i Kalmar Sportcenter. Arrangörerna tror på fulla läktare, d.v.s. mellan 1 500 och 1 800 personer i publiken båda dagarna. Det kommer dessutom att anordnas ett sidoevenemang, Kalmarcupen, för regionala dansare som inte har kvalificerat sig till SM.

– Det var 20 år sedan SM i Dans senast anordnades i Kalmar, så det känns jättekul att få hit det igen! Dans är en fantastisk sport för folkhälsan och nu har vi chansen att få ännu fler att upptäcka dansen. Målet är att göra den bästa SM-tävlingen någonsin, säger Leif Stang, som är ordförande för Spinnrockarna.

– Evenemanget ska inte bara synas i och utanför Kalmar Sportcenter, utan hela staden ska andas dans. Vi kommer att bjuda in föreningar, studieförbund, företag m.m. och hoppas att det kommer att dansas i varenda vrå i Kalmar. Vi tänker oss allt från uppvisningar och temakvällar till spontandiscon, workshops, installationer och flashmobs, säger Pär Israelsson, projektledare evenemang, Destination Kalmar.